KV Mechelen zamelt 5 miljoen euro in bij fans: plannen voor nieuwe bouw

KV Mechelen zamelt 5 miljoen euro in bij fans: plannen voor nieuwe bouw

27-12-2019 17:28
3

KV Mechelen is erin geslaagd om enkele miljoenen euro's op te halen via de supporters. De club heeft vijf miljoen euro gevonden via obligaties die het aanbood aan de supporters. Dat geld wil de club nu investeren in een nieuwe tribune en een oefencomplex.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. KV Mechelen bracht anderhalve maand geleden obligaties op de markt waardoor supporters in hun eigen club konden investeren. De club hoopte tegen 27 december vijf miljoen euro op te halen en is daar ook in geslaagd. "De laatste schijf kwam net voor de wedstrijd op Moeskroen binnen. Dit is een geweldig resultaat", aldus algemeen directeur Frank Lagast.

Daar stopt het echter niet voor KVM. Naast de hulp van de fans hoopt Malinwa via obligaties van 100.000 euro nu ook tien miljoen euro binnen te halen via professionele investeerders.

KV Mechelen hoopt daarmee op korte termijn toegenomen schulden te kunnen wegwerken. Die zijn op één jaar tijd opgelopen van bijna vier miljoen euro naar maar liefst 11,5 miljoen euro, grotendeels door de bouw van een nieuwe hoofdtribune.