Guardiola had Kompany er graag nog bij gehad: Ik heb hem gesmeekt

Guardiola had Kompany er graag nog bij gehad: "Ik heb hem gesmeekt"

27-12-2019 15:22 Laatste update: 15:36
8

Vincent Kompany hakte medio 2019 een erg belangrijke knoop door. Hij besloot grote liefde Manchester City te verlaten voor een project bij die andere club van zijn hart, RSC Anderlecht. Pep Guardiola heeft nochtans meermaals een poging ondernomen om dat tegen te gaan.

Guardiola was en is van oordeel dat hij Kompany nog steeds kan gebruiken dit seizoen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Spanjaard daar meerdere malen over gesproken heeft met Kompany. "Ik heb het vaak geprobeerd", geeft Guardiola toe bij Het Laatste Nieuws.

"Toen hij mij in de laatste weken van het seizoen vertelde dat hij zou vertrekken, heb ik hem gesmeekt om niet te gaan: ‘No, no, no, je gaat me niet verlaten’. En toch ging hij. Wanneer spelers van zijn kaliber een beslissing nemen, zijn ze niet op andere gedachten te brengen", beseft Guardiola.

Manchester City kan achterin hoe dan ook wat extra kwaliteit gebruiken, want deze jaargang liep het daar al verschillende keren spaak. Zo kijkt het inmiddels al tegen twintig tegengoals aan op achttien wedstrijden, gemiddeld meer dan één per match dus. Mede daardoor bedraagt de achterstand op koploper Liverpool FC nu al veertien punten.