Geen Ajax, wel verlengd verblijf bij Club Brugge: Ben hier supergelukkig

Geen Ajax, wel verlengd verblijf bij Club Brugge: "Ben hier supergelukkig"

26-12-2019 07:15 Laatste update: 07:36
7

Hans Vanaken voelt zich goed bij Club Brugge. Bijzonder goed zelfs. De middenvelder werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Ajax, maar koos voor een contractverlenging. Een vertrek bij Blauw-Zwart hoeft dan ook niet voor hem.

De voorbije jaren werd Vanaken meermaals gelinkt aan buitenlandse clubs. Een transfer kwam er echter nooit. "Je hoort altijd over interesse, maar ik begin pas te luisteren als er iets concreets op tafel komt", vertelt Vanaken. "Er was sprake van Ajax dat me volgde, maar met als, als, als ben je niet veel. Ik heb er geen nood aan om zulke dingen te weten", zegt Vanaken in Het Nieuwsblad.

"Als je twee jaar op rij Profvoetballer van het Jaar bent geworden, de Gouden Schoen hebt gewonnen en een goed jaar hebt gehad en het komt niet… Tja, dan komt het gewoon niet", vertelt Vanaken, die niet aast op een vertrek. "Ik ben hier supergelukkig en heb geen enkele reden om te vertrekken", klinkt het.

Hij koos dan ook voor een contractverlenging en niet vopr een transfer. "Van Club uit kwam er een heel mooi signaal. Ik had nog vier jaar en dus was het eigenlijk niet nodig om me langer vast te leggen. Dat ze het toch deden, getuigt van veel respect en vertrouwen. Het gevoel belangrijk te zijn voor een club is voor mij bepalend. Dat gevoel had ik al toen ik bij Lokeren zat en Club me contacteerde. Sindsdien is dat gevoel altijd gebleven en nog versterkt", besluit Vanaken.