Refaelov: 'Anderlecht is geen concurrent van Antwerp, niet op dit moment'

Refaelov: 'Anderlecht is geen concurrent van Antwerp, niet op dit moment'

26-12-2019 06:59
9

Antwerp FC is bezig aan een bijzonder goed seizoen en lijkt zich in de titelstrijd gemengd te hebben. The Great Old mag hopen op Europees voetbal en misschien zelfs meer. Het compleet tegenovergestelde van RSC Anderlecht, dat amper nog angst inboezemt dit seizoen.

"Angst? Tsss... Crazy word. Ik heb nooit angst. Van niemand", zegt Antwerp-middenvelder Lior Refaelov in Het Laatste Nieuws. "Dit Anderlecht is niet te vergelijken met het beste Anderlecht van jaren geleden. Club Brugge en Gent zijn veel dominanter. Dat zie je in de competitie, in Europa. Zij zijn de leiders van ons voetbal."

Antwerp en Anderlecht zijn nog niet zeker van een plekje in Play-Off 1. "Anderlecht zie ik niet als een concurrent. Toch niet op dit moment", vertelt Refaelov. "Een ploeg met zoveel nieuwe spelers bouwen kost tijd. Dat doe je niet met magie. Al zijn ze wel op goede weg. Ik zag de hoogtepunten van hun zege tegen Genk. Goeie combinaties, mooie kansen. Ze hebben een heel positieve vibe nu."

"De match tegen ons wordt een superbelangrijke voor hen. Als ze verliezen, is het voor Anderlecht mission impossible om nog Play-Off 1 te halen, vrees ik. Maar da's hun probleem, wij moeten op onszelf focussen", besluit Refaelov.