Heeft Club Brugge opvolger van Vanaken al beet? Hij heeft nog meer een actie

Heeft Club Brugge opvolger van Vanaken al beet? "Hij heeft nog meer een actie"

24-12-2019 08:30 Laatste update: 08:34
17

Charles De Ketelaere (18) gooit hoge ogen bij Club Brugge. Het jeugdproduct van Blauw-Zwart mocht al aardig wat minuten meedoen dit seizoen. Velen vergelijken De Ketelaere nu al met Hans Vanaken, al jarenlang dé spelmaker bij Club Brugge.

"Fysiek zal Charles alvast verder groeien, dat zie je als je de foto's van vorig jaar erbij neemt. Meer dan Hans zal hij ook in het duel kunnen spelen, al loopt en staat Vanaken dan weer altijd op de juiste plek. Daar kan en moet Charles nog progressie in maken", Pascal De Maesschalck, hoofd van de Brugse jeugdopleiding, in Het Laatste Nieuws.

Ook Franky Van der Elst ziet het wel in De Ketelaere. "Charles zal nog veel groeien, zijn ontwikkeling is alvast enorm. Of hij de nieuwe Hans kan worden, moeten we afwachten. Het zou héél mooi zijn voor hem en voor Club. 'Hanske' is héél beslissend met goals en assists, daarin zal Charles nog stappen moeten zetten. Wat hij nu laat zien, is alvast veelbelovend."

Meer potentieel dan Vanaken
Tot slot schat ook Thomas Buffel, assistent-bondscoach bij de Belgische U19, De Ketaelere in. "Meer nog dan Hans heeft hij een actie, kan hij één tegen één zomaar een man uitschakelen. Charles kan iets forceren op de korte ruimte. Als hij blijft groeien, kan dat zelfs nog een meerwaarde zijn ten opzichte van Hans."

"De ervaring die Vanaken heeft en het constante niveau dat hij haalt, dat zijn zaken die Charles de komende jaren moet bereiken. En dan kan hij op termijn zijn vervanger worden, want de kwaliteiten heeft hij sowieso."