Gent heeft nobele missie: Wij gaan er alles aan doen om de competitie te redden

Gent heeft nobele missie: "Wij gaan er alles aan doen om de competitie te redden"

22-12-2019 14:03

KAA Gent tegen Club Brugge, dat is altijd spanning, strijd en passie. Dit seizoen lijkt de affiche nóg wat meer waarde te hebben, aangezien beide teams zich de voorbije maanden presenteerden als de beste van België, al is de nummer één in de hiërarchie duidelijk Club Brugge. Daar wil Gent zondagmiddag wat aan veranderen.

Michel Louwagie beseft dat Club stilaan eens punten afgesnoept moet worden om de competitie open te houden. "Dat is niet alleen aan ons natuurlijk", lacht de algemeen manager van Gent bij VTM Nieuws. "Maar het is wel duidelijk dat zij het kampioenschap domineren als nooit tevoren. Ik zit dertig jaar in het voetbal, het is zelden gebeurd dat de voorsprong zo groot is bij Nieuwjaar. Alle lof voor hen."

"Ik moet zeggen dat wij goesting hebben, om het op zijn Gents te zeggen", ziet Louwagie het zitten. "Zij hebben donderdag gespeeld, dat zou in principe een voordeel moeten zijn voor ons. We gaan er alles aan doen om de competitie te redden. De weersomstandigheden zijn wel niet zo goed om een topwedstrijd te hebben."

"Ik heb er toch het volste vertrouwen in dat wij er vol zullen voor gaan. Eigenlijk moeten we elkaar nog eens zien rond 16.20u. We hebben nooit gezegd dat we titelkandidaat waren, dat heeft Brugge gezegd. Voor ons is een top-drie-plaats wat wij willen. Wij gaan er alles aan doen omdat wij vechten voor plaats twee en drie.