Thorup kijkt uit naar Club Brugge: “KAA Gent mag niet meegaan in hun spel”

Thorup kijkt uit naar Club Brugge: “KAA Gent mag niet meegaan in hun spel”

21-12-2019 09:00 Laatste update: 09:01
3

Zondag staat de Slag om Vlaanderen op het programma. KAA Gent ontvangt leider Club Brugge in de Ghelamco Arena. Coach Jess Thorup laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de clash.

De laatste ontmoeting tussen KAA Gent en Club Brugge eindigde op een 4-0 overwinning voor Blauw-Zwart in het Jan Breydelstadion. “Ik zag die match al enkele keren terug en moet die nu dan ook niet meer herbekijken. We konden uiteraard zeker iets leren uit onze fouten maar dat is al lang gebeurd”, vertelt Thorup.

KAA Gent zal naar zijn eigen kwaliteiten kijken. “We zijn altijd gefocust op ons eigen voetbal, ook al hebben we natuurlijk ook aandacht voor de tegenstander. Maar we hebben voldoende vertrouwen in onszelf. Zo zie ik zeker mogelijkheden want we voetbalden toen ook kansen bij elkaar. We moeten wel op onze hoede zijn voor hun offensieve kwaliteiten. En we moeten toch voornamelijk bij ons concept blijven en niet meegaan in hun spel.”

Thorup zag toch ook een kwetsbaar kantje van Club Brugge tegen Anderlecht in de beker. “Ik zag dat Brugge voor rust toch een kwartier lang de controle over de partij verloor. De thuisploeg kon er evenwel onvoldoende van profiteren want Anderlecht creëerde amper kansen maar in die fase van de wedstrijd toonde Brugge zich toch kwetsbaar. Dat moet ons zeker inspireren!”