Vanhaezebrouck ziet 'oneerlijk' Anderlecht-bestuur: Zetten fans in het zak

Vanhaezebrouck ziet 'oneerlijk' Anderlecht-bestuur: "Zetten fans in het zak"

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 21:32za 14-12-2019 om 21:32

RSC Anderlecht besloot eerder deze week om een open brief de wereld in te sturen. Daarin gaf het de titeldroom voor dit seizoen en volgend seizoen al op. De club gaf aan pas in het seizoen 2021-2022 weer vol voor de titel te gaan. Hein Vanhaezebrouck begrijpt er niets van.

Volgens de ex-trainer van Anderlecht was het nooit het plan van paars-wit om een 'overgangsseizoen' te hebben. "Kompany zei voor het seizoen dat er vijf ploegen ingehaald moesten worden", gaf hij aan bij Play Sports.

"Dus het was wel degelijk de bedoeling om mee te doen voor de prijzen, wat mij ook logisch lijkt bij Anderlecht. Nu doen ze dit, volgens mij om de supporters wat tot rust te krijgen. Na de moeilijke weken verwachten ze misschien nóg moeilijke weken", aldus Vanhaezebrouck.

Eerlijkheid
Volgens Vanhaezebrouck moest men bij Anderlecht al voor het seizoen open kaart spelen met de eigen fans. "Als je dit discours voor het seizoen doet, ben je eerlijk naar de supporters. Dan kunnen de mensen nog beslissen of ze een abonnement nemen voor een 'overgangsjaar'."

"Nu laten ze de mensen voor het seizoen betalen met de verwachting dat alles beter zou gaan, dat ze zouden meestrijden als het 'oude Anderlecht'. Dan is iedereen vol lof, worden de abonnementen én de merchandising vlot verkocht. En nu komen ze plots af met twee tussenjaren. Ik vind dat ze op die manier de supporters toch een klein beetje in het zak zetten", aldus Vanhaezebrouck.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws