'Verona en Napoli bereiken akkoord over Amrabat, Club Brugge loopt miljoenen mis'

'Verona en Napoli bereiken akkoord over Amrabat, Club Brugge loopt miljoenen mis'

13-12-2019 17:24 Laatste update: 18-12-2019 14:17
13

Het lijkt er steeds meer op dat Club Brugge enkele miljoenen euro's door de neus geboord zal zien. Huurling Sofyan Amrabat speelt na de wintermercato waarschijnlijk voor SSC Napoli. De zuiderse topclub is van plan om de geldbeugel open te trekken voor de middenvelder.

Napoli heeft, net als enkele andere Italiaanse en Engelse clubs overigens, al enige tijd interesse in Amrabat, die momenteel uitkomt voor Hellas Verona. Volgens transferspecialist Gianluca DiMarzio groeien de twee partijen geleidelijk naar elkaar toe. Hellas vraagt zo'n zeventien miljoen, terwijl Napoli momenteel bereid is twaalf te betalen, plus drie miljoen aan bonussen.

In Italië verwacht men dat de deal volgende week afgerond kan worden. Di Marzio waarschuwt wel dat er voorlopig nog geen enkele overeenkomst is gevonden tussen Napoli en Amrabat zelf. Die gesprekken moeten nog opgestart worden, maar het lijkt aannemelijk dat die geen problemen zullen opleveren.

Als Napoli inderdaad vijftien miljoen of meer op tafel legt voor Amrabat, zullen ze zich in Brugge toch even achter de oren krabben. Club leende de Marokkaanse Nederlander uit aan Hellas met een beperkte aankoopoptie van drie miljoen. Daar kan de club uit Verona nu ruimschoots van profiteren.

Update: Sofyan Amrabat zal volgens de Italiaanse journalist Nicolo Schira volgend seizoen uitkomen voor Napoli. De club van Dries Mertens betaalt naar verluidt vijftien miljoen euro, plus één miljoen euro aan bonussen aan Verona. Die club zal Amrabat voor iets meer dan drie miljoen euro weghalen bij Club Brugge, dat een aankoopoptie in het huurcontract toeliet.