'Vandevoordt moet flater in Napels niet bekopen en start tegen Waasland-Beveren'

'Vandevoordt moet flater in Napels niet bekopen en start tegen Waasland-Beveren'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 16:37vr 13-12-2019 om 16:37

Maarten Vandevoordt blijft de nummer één van KRC Genk. Afgelopen dinsdag mocht het toptalent zijn debuut maken in de Champions League, maar dat draaide faliekant uit. Desondanks stelt Hannes Wolf hem zaterdag tegen Waasland-Beveren opnieuw op.

Het werd een Champions-League-debuut om snel te vergeten voor Vandevoordt. De zeventienjarige Limburger mag zich nu wel de jongste doelman ooit op het kampioenenbal noemen, een feestavond werd het niet. Al na amper drie minuten ging Vandevoordt in de fout bij het uitvoetballen, waardoor Napoli op voorsprong kwam. Uiteindelijk verloor Genk in Italië met 4-0.

Die wankele prestatie heeft het geloof in Vandevoordt dus niet aangetast. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Wolf de knoop doorgehakt: Vandevoordt blijft in doel. Daardoor verschijnt hij tegen Waasland-Beveren voor de vierde keer op rij aan de aftrap. Na het bekerduel met Royal Antwerp FC (3-3, verloren na strafschoppen), het competitieduel bij Cercle Brugge (1-2-winst) en dus de zeperd in Napels, gaat Vandevoordt op zoek naar zijn eerste clean sheet.

Het bevestigde vertrouwen in Vandevoordt zal ongetwijfeld wat knagen bij Gaëtan Coucke. Die mocht in de eerste maanden van dit seizoen de honneurs onder de doellat waarnemen bij Genk. In eerste instantie deed hij dat ook goed, maar in zijn laatste wedstrijden ging Coucke enkele keren in de fout. Daarop koos Wolf voor Vandevoordt.

Poll

Begrijp jij de keuze van Wolf?

(125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws