Breaking news

Cercle Brugge zet Hazard uit de kern: “Nu bekijken of hij met B-ploeg zal trainen”

De Mos spreekt Anderlecht tegen: 'Allemaal onzin over die data'

De Mos spreekt Anderlecht tegen: 'Allemaal onzin over die data'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 14:00vr 13-12-2019 om 14:00

RSC Anderlecht kwam donderdag met een opvallende open brief naar buiten. Paars-wit verkondigde onder meer dat het in de toekomst net zoals Manchester City gaat werken met data zoals toen het Kevin De Bruyne haalde. Op Twitter maakt Aad de Mos alvast een kanttekening bij de stelling van Anderlecht.

Manchester City gebruikt al een tijdje Current Impact Score (CIS). Op basis van die data haalt het spelers. Volgens Anderlecht wist City zo ook te kiezen voor De Bruyne. Volgens de Mos klopt dat niet. 'Dat over die data van De Bruyne bij zijn transfer van Wolfsburg naar Manchester City is allemaal onzin', aldus de analist.

Volgens De Mos ging het bij de transfer van De Bruyne naar City destijds heel anders. 'Samen met de technisch directeur van Manchester City, Txiki Begiristain, zat ik in het stadion tijdens de Emirates Cup om De Bruyne live te scouten.'

In juli 2015 speelde De Bruyne effectief in de Emirates Cup met Wolfsburg. In augustus van dat jaar haalde City de Rode Duivel naar Engeland. Wolfsburg bakte er tijdens het toernooi trouwens weinig van. Het verloor met 1-2 van Villarreal en later met 1-0 van Arsenal. Het seizoen voordien was De Bruyne in de Bundesliga en de Europa League de grote man met 16 goals en 28 assists in 51 wedstrijden. Mogelijk raakte City toen ook al onder de indruk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws