Mulder toont zich bijzonder ontgoocheld: Dit is Anderlecht onwaardig

Mulder toont zich bijzonder ontgoocheld: "Dit is Anderlecht onwaardig"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 12:00vr 13-12-2019 om 12:00

Anderlecht verstuurde donderdag een open brief naar de fans om het beleid verder uit te leggen. De titelambities worden op de lange baan geschoven. Jan Mulder kan daar duidelijk niet mee lachen. 

Je kan achteraf concluderen dat het een overgangsjaar is geweest, maar we zitten er nog middenin", aldus Mulder bij VTM. "Anderlecht kan Play-Off 1 nog halen. Je moet niet zo fatalistisch zijn. Er wordt zo ontzettend veel nagedacht in die club. Ze hebben vier leiders, dat is ook nog eens een probleem. Er moet er eentje de baas zijn."

Mulder vond de brief totaal onnodig. "Anderlecht moet bezig zijn met het voetbal, met hun elftal. En ook zo’n enorme brief aan de fans... Supporters zijn belangrijk, maar niet het belangrijkst in het voetbal. Er wordt gespeeld voor het publiek. Maar het publiek wil ook opkijken naar leiders die zich niet op de knieën zetten voor hen."

De boodschap is volgens Mulder ook niet ideaal. "De intentie van de brief is wel oké, maar het effect is niet goed. Ik ben een jongetje van Anderlecht. Ik wil dat het nu goed gaat met paars-wit. Nu beloven ze een paradijs binnen twee à drie jaar. Dat is Anderlecht onwaardig, vind ik. Niet nodig. Lange brieven lossen meestal weinig op."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws