Mbappé klopt met bijzonder verzoek aan bij Franse bond: 'We zijn er verheugd over'

Mbappé klopt met bijzonder verzoek aan bij Franse bond: 'We zijn er verheugd over'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 16:31do 12-12-2019 om 16:31

Kylian Mbappé wil deze zomer graag voor Frankrijk uitkomen op de Olympische Spelen. De aanvaller van Paris Saint-Germain (20) heeft bij de Franse bond een verzoek ingediend om na het EK mee naar Japan te mogen.

Bij de Franse voetbalbond zijn ze maar wat blij met het verzoek van de superster van PSG. "Toen hij het me vertelde, vond ik dat echt geweldig", reageert bondspresident Noël Le Graët in L'Équipe. "We zijn daar verheugd over. Mensen kunnen daar een negatieve mening over hebben, maar wij hebben dat in ieder geval niet."

De wens van Mbappé betekent nog niet dat de spits ook echt mee gaat naar Tokio. "Er zijn consequenties voor Paris Saint-Germain, dus we moeten opnieuw met hem praten", zegt de president van de bond. "Het komt nu allemaal een beetje uit het niets. Didier Deschamps (de bondscoach van de Franse ploeg) heeft er in ieder geval geen problemen mee, omdat de Olympische Spelen na het EK worden gehouden."

Alleen de club van Mbappé lijkt dus nog roet in het eten te kunnen gooien. "Ik ga met ze in gesprek", laat Le Graët weten. "Ik moet ook bevestigd krijgen of Mbappé nog steeds geïnteresseerd is om mee te gaan of dat het een grapje was. Ik zal het er met Leonardo (technisch directeur van PSG, red.) over gaan hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws