Breaking news

Veel sterker Anderlecht heeft strafschoppen nodig om Charleroi te verslaan

Mignolet kijkt al uit naar Europa League: “Bewezen dat we iedereen aankunnen”

Mignolet kijkt al uit naar Europa League: “Bewezen dat we iedereen aankunnen”

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 13:29do 12-12-2019 om 13:29

Club Brugge gaat in 2020 verder in de Europa League. Simon Mignolet kijkt na de Champions League-campagne al uit naar het verdere Europees avontuur.

“We speelden goed”, gaat Mignolet verder. “Na de rust gaven we wat meer ruimte weg. Zo kwam Madrid meer in het spel en dat hebben we bekocht met doelpunten. Zij scoren op het goede moment en dat deden wij, ondanks enkele mogelijkheden, niet.”

Op Real Madrid wist Club Brugge twee keer te scoren en was het dicht bij een stuntzege. “Was het toen beter? Misschien wel, ja. Maar je moet er ook rekening mee houden dat we toen veel meer ruimte kregen. Dat maakt het makkelijker. Vandaag speelden ze toch compacter. Dan creëer je moeilijker kansen. Maar als je ze krijgt, moet je ze afmaken.”

Club Brugge overwintert Europees. “We hebben het goed gedaan. Het ontbrak ons echter aan efficiëntie. Doelpunten maken op het juiste moment zoals Madrid vanavond deed. Daar moeten we nog aan werken. Net zo belangrijk is dat we vandaag bewezen dat we naast elk team onze voet kunnen zetten.”

Europa League
Maandag vindt de loting van de Europa League plaats in Nyon. RB Salzburg, Inter, Benfica, Sevilla en Ajax zijn enkele namen die Club kan treffen. “Dat zijn stevige teams en het wordt zwaar. Maar zoals ik al zei: we hebben tegen Real Madrid eens te meer bewezen dat we ze allemaal aankunnen. Dus ook die teams.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws