Thorup looft KAA Gent-speler: “Heb hem nooit beter geweten dan nu”

Thorup looft KAA Gent-speler: “Heb hem nooit beter geweten dan nu”

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 18:29wo 11-12-2019 om 18:29

KAA Gent neemt het in de Europa League nog op tegen Oleksandrija. Op de persconferentie voor de wedstrijd was Thorup lovend over zijn manschappen.

Thorup kan in de verdediging niet over Ngadeu (geschorst), Bronn (in de B-kern) en Derijck (geblesseerd), maar wel over Lustig en Plastun. “We hebben de voorbije wedstrijden goed defensief werk geleverd, we vochten voor elke bal en we pakten een paar ‘clean sheets’”, wordt Thorup geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Lange tijd sprak iedereen over de offensieve kracht van AA Gent, met veel kansen en goals. Maar recent hebben we getoond dat we ook defensief uitstekend ons mannetje kunnen staan. We missen een paar spelers, maar ik ben zeker dat we het met onze ervaring achteraan tot een goed einde kunnen brengen.”

Thorup is lovend over de Oekraïense verdediger Plastun, die tegen de club van zijn thuisland zal aantreden. “Ik heb Plastun nooit beter geweten dan nu. Elke bal die in de zestien komt, werkt hij weg, zowel met het hoofd als met de voeten. Ik ben er van overtuigd dat hij de jongens rond hem kan helpen.”

Geen David
Jonathan David zal er ook niet bij zijn, maar Roman Bezus is een waardige vervanger. “Roman speelde één van zijn beste matchen. Niet alleen omdat hij scoorde, maar ook door het werk dat hij leverde. Hij maakte sprints in de pressing, hij was sterk aan de bal en gaf blijk van goed positiespel. Ook in de combinatie was hij goed. Qua timing zit dat goed, laat ons hopen dat hij dit opnieuw kan brengen.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws