Anderlecht-goalie Van Crombrugge over Standard: “Dat heb ik nooit goed verteerd”

Anderlecht-goalie Van Crombrugge over Standard: “Dat heb ik nooit goed verteerd”

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 11:45wo 11-12-2019 om 11:45

Hendrik Van Crombrugge staat nu onder de lat bij RSC Anderlecht, maar brak ooit bijna door bij rivaal Standard Luik. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat de goalie zich uit over zijn periode bij de Rouches.

Van Crombrugge moest weg bij Standard net op het punt van een doorbraak. “Een litteken zou ik niet zeggen, maar wat ik nooit goed verteerd heb, is dat alles zich boven mijn hoofd afspeelde, zonder dat ik controle had over mijn parcours.”

“Ik was achttien, zat in de profkern en kreeg te horen dat de club een keeper uit zijn opleidingscentrum wilde laten doorbreken en dat ik dat ging zijn. Maar er kwam opeens een radicale omwenteling bij Standard. Roland Duchâtelet kocht de club van Luciano D'Onofrio en gooide mij buiten.”

“Duchâtelet heeft op dat ogenblik heel wat volk ontslagen en ik was een van de spelers op wie hij niet meer rekende”, gaat Van Crombrugge verder. “Ik kreeg te horen dat Laurent Henkinet van STVV zou overkomen en dat ik de omgekeerde weg moest afleggen.”

De handelswijze van Standard heeft toch een negatieve indruk nagelaten bij de doelman van Anderlecht. “Wat sporen nagelaten heeft, is niet zozeer het feit dat ik Standard moest ruilen voor STVV, maar de manier waarop alles achter mijn rug gebeurde.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws