Volgens Mannaert is er maar één kandidaat voor de Gouden Schoen

Volgens Mannaert is er maar één kandidaat voor de Gouden Schoen

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 11:14wo 11-12-2019 om 11:14

Het gala van de Gouden Schoen staat weer voor de deur. Volgens Club Brugge-directeur Vincent Mannaert is er echter maar één kandidaat: Hans Vanaken.

“Hans Vanaken verdient ’m”, begint Mannaert tegenover Het Laatste Nieuws. “Meer nog dan vorig jaar. Want Hans is niet alleen een belangrijke speler voor Club Brugge, hij is inmiddels ook een completere, collectieve voetballer geworden. Hans heeft in het kalenderjaar 2019 98 procent van de speelminuten op het veld gestaan – er zijn topkeepers die niet zo’n regelmaat halen.”

“Bovendien is Hans elke match bij de jongens die de meeste kilometers afleggen én aan een hoge intensiteit. Zijn belang voor de ploeg is het best af te lezen in de grote matchen. In de voorbije play-offs was Club Brugge de beste ploeg – we haalden toen de meeste punten. Wel, in de negentien goals die we in de play-offs maakten, was Vanaken zeven keer beslissend – da’s 30 procent. In de voorrondes van de ­Champions League maakte Hans drie doelpunten – hij trapte ons naar het kampioenenbal.”

Vanaken scoort ook veel doelpunten als middenvelder. “In 2019 maakte Hans zelfs meer doelpunten dan Samatta, de topschutter van de landskampioen. En tot slot spreken we hier over een speler die inmiddels vaste waarde is in de selectie van de beste ploeg op de FIFA-ranking. Kortom, ik denk niet dat iémand dezelfde adelbrieven kan voorleggen...”, aldus Mannaert.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Mannaert hier gelijk?

(333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws