Buitenlandse media over Vandevoordt (Genk): 'Een afschuwelijk debuut'

Buitenlandse media over Vandevoordt (Genk): 'Een afschuwelijk debuut'

11-12-2019 09:00 Laatste update: 14:00
49

Maarten Vandevoordt (17) beleefde geen leuke avond in Napoli. De jonge Genk-doelman ging al na drie minuten in de fout. Daarnaast maakte hij ook een strafschopfout. De buitenlandse media zagen de jongste Champions League-doelman leergeld betalen.

'Jongste goalie in Champions League gaat gruwelijk in de fout', kopt De Telegraaf. 'Met zijn 17 jaar, 9 maanden en 10 dagen werd Vandevoordt de jongste keeper ooit in de Champions League, maar het werd voor de jonge Belg een debuut om snel te vergeten', gaan de Nederlandse collega’s van het Algemeen Dagblad verder.

In Italïe ging het voornamelijk over het ontslag van Carlo Ancelotti, maar ook over het debuut van Vandevoordt. 'Hij is nog zeer jong en heeft talent, maar betaalde meteen de tol voor een wedstrijd die eigenlijk te groot was voor hem. Zijn dure fout liet Milik toe om één van de makkelijkste goals uit zijn carrière te maken', schrijft TuttoMercatoWeb.

'Het werd voor Napoli al na enkele minuten erg gemakkelijk toen 'baby-doelman' Vandevoordt in de kleine rechthoek begon te dribbelen', klinkt het dan weer in Corriere dello Sport. Ook de Engelse media pikten het op. 'De 17-jarige keeper beleefde een afschuwelijk debuut in de Champions League', klinkt het bij de BBC.

No Poll