Geen EK? Als Kompany niet honderd procent is, moeten we neen durven zeggen

Geen EK? "Als Kompany niet honderd procent is, moeten we neen durven zeggen"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 11:10zo 08-12-2019 om 11:10

Vincent Kompany ligt opnieuw in de lappenmand. Steeds meer steekt de vraag de kop op of Roberto Martinez de verdediger van RSC Anderlecht wel moet meenemen naar het EK volgende zomer. Eric Van Meir zet een stevig vraagteken bij die mogelijke deelname van Kompany.

"Ik snap niet waarom hij tegen Moeskroen meteen weer 90 minuten wilde spelen", kijkt Van Meir bij De Standaard nog even terug naar de blessure van Kompany van afgelopen donderdag. "Omdat hij zo belangrijk is? Akkoord, maar twee matchen in vier dagen? Daarin maakte Thomas Vermaelen een slimme keuze. Die trok naar Vissel Kobe in Japan. Daar speelt hij één keer in de week 90 minuten in een lichtere competitie, ideaal voor zijn gestel", vergelijkt Van Meir.

"Als hij niet 100 procent is, moeten we neen durven zeggen", is de analist stellig over het komende EK. "Op zo'n toernooi worden matchen gespeeld in een moordend tempo. Kan Kompany dat fysiek aan? Zeker als hij dan ook bezig zal zijn met zijn project bij Anderlecht en de uitbouw van de ploeg daar: dat lijkt me niet evident. Dan moeten we toch geen andere jongen opofferen? Met Alderweireld, Vertonghen, Denayer en Boyata zijn er voldoende alternatieven. Ook Dendoncker kun je achteruittrekken", somt Van Meir op.

Als Kompany het EK van 2020 niet haalt, zou dat al het tweede Europese Kampioenschap op rij zijn dat hem door de neus wordt geboord. Ook in aanloop naar het toernooi in 2016 viel de mandekker geblesseerd uit. Op de WK's van 2014 en 2018 was Kompany wél aanwezig. Daar voetbalde hij respectievelijk vier en vijf wedstrijden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Neem jij Kompany mee naar het EK?

(414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws