Thorgan Hazard neemt het op voor broer: Hij was minder goed, maar dat is normaal

Thorgan Hazard neemt het op voor broer: "Hij was minder goed, maar dat is normaal"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 10:16zo 08-12-2019 om 10:16

Net nu Eden Hazard zijn topniveau benaderde bij Real Madrid, moet de dribbelaar een kruis zetten door de rest van 2019. Een breukje in de enkel is de boosdoener. Broertje Thorgan Hazard geeft zijn oordeel over de eerste maanden van Eden bij het grote Real.

Hazard werd in Madrid binnengehaald als de grote verlosser, maar in zijn eerste maanden was daar weinig van te merken, mede door blessures en overgewicht. Bij momenten was de kritische Spaanse pers bikkelhard. "Die kritieken, dat is normaal daar, als je toekomt bij één van de grootste clubs van de wereld", spreekt Thorgan bij RTBF. "Er zijn daar al heel wat spelers de revue gepasseerd en er werd telkens erg veel van hen verwacht."

Toch zag ook Thorgan dat het niet super draaide bij grote broer. "Hij was minder goed, maar dat is gewoon normaal", aldus Hazard. "Het vraagt tijd om een impact te maken, zelfs als je een buitengewone speler bent. Toen hij toekwam, zat hij niet in zijn allerbeste vorm. Als je bent bijgekomen, en dat moeten we durven toegeven, wordt het extra moeilijk."

Uiteindelijk kwam Eden er echter bovenop, met enkele knappe prestaties in de voorbije weken tot gevolg. Hazard 'senior' is dan ook geen groentje meer in de voetbalsport. "In het verleden had hij al eens een gelijkaardige periode gekend", geeft Thorgan aan. "In het voetbal krijgt iedereen kritiek te slikken. Dat overkomt zelfs Messi. Ik wist evenwel dat de media op een dag zouden zeggen dat hij terug de oude is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel op tien geef jij Eden Hazard voor zijn eerste maanden bij Real Madrid?

(131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws