Standard haalt slag thuis: 'Zoon voormalig smaakmaker Moreira mag niet naar Lier'

Standard haalt slag thuis: 'Zoon voormalig smaakmaker Moreira mag niet naar Lier'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 15:55za 07-12-2019 om 15:55

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft een uitspraak gedaan over Diego Da Silva Moreira. De zoon van voormalig Standard-smaakmaker Almani Da Silva Moreira mag Standard niet inruilen voor Lierse Kempenzonen. Dat meldt Sportwereld.

In het begin van deze eeuw speelde vader Almani Moreira vijf seizoenen voor Standard. Zijn zoon kwam de voorbije periode uit voor de jeugdreeksen van de Rouches, maar daar kwam op 1 oktober verandering in. Toen tekende hij een contract voor Lierse Kempenzonen. Standard was daar niet mee akkoord en diende klacht in bij de Geschillencommissie. Volgens de Rouches was er geen sprake van 'dwingende redenen' om een transfer te rechtvaardigen.

De Geschillencommissie ging mee in het verhaal van Standard en verplichte de vijftienjarige Moreira om in Luik te blijven. Nu gaf ook de Geschillencommissie Hoger Beroep Standard gelijk. De commissie vond het onder meer raar dat de speler op een lager niveau wil gaan spelen en daarvoor ook nog eens langer moet reizen. Ook het feit dat Moreira eerst aanklopte bij RFC Luik en Benfica werd hem niet in dank afgenomen.

Moreira moet dus terugkeren naar Luik. De Rouches zeggen dat de vijftienjarige jongen weer van harte welkom is bij de club. Het is een publiek geheim dat vader Moreira zijn zoon aan een transfer naar Portugal wil helpen. Onder de zestien jaar zijn transfers binnen Europa niet toegestaan. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws