Messoudi over racisme: ‘Op Club Brugge wist je wat voor lelijks ze gingen zeggen’

Messoudi over racisme: ‘Op Club Brugge wist je wat voor lelijks ze gingen zeggen’

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 10:14wo 04-12-2019 om 10:14

Mo Messoudi zet zich samen met de KBVB in tegen racisme. Tegenover Sport/Voetbalmagazine vergelijkt de oud-voetballer deze tijd met vroeger.

“Ik denk dat het in mijn begindagen erger was, maar ik heb het in mijn carrière nooit meegemaakt dat de Pro League actief optrad tegen zulke racistische incidenten”, begint Messoudi. “Als je toen op Club Brugge speelde, wist je wat voor lelijks er naar je hoofd geslingerd zou worden. Op Standard daarentegen kwam zoiets nooit voor.”

“Iedereen weet in welke stadions dat het meeste voorkomt en dat is niet veranderd, daar moeten we niet flauw over doen”, gaat Messoudi verder. “En ja, ook Beerschot heeft geen te beste reputatie. Soms was het ludiek, soms was het er ver over. Ik ben een jongen van het Kiel en bleef dus buiten schot, maar ik was dikwijls beschaamd.”

Messoudi hield zich toen stil. “Ik heb toen ook niet gereageerd, omdat het een gevecht is dat je niet kan winnen, op dat moment. De remedie moet volgens mij van de supporters zelf komen: als die elkaar corrigeren, geraken we al een heel eind verder en kan het probleem op korte termijn verdwijnen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet racisme harder aangepakt worden in België?

(168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws