Antwerp schakelt na strafschoppen Genk uit in de Beker van België

03-12-2019 22:49 Laatste update: 23:40
79

In de Beker van België heeft het duel tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk na negentig minuten geen winnaar opgeleverd. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het bord. Beide clubs mogen nu gaan verlengen.

Voor Genk kon de match niet beter beginnen. Al na vier minuten ging het licht figuurlijk uit bij Antwerp. Maehle bracht de bezoekers op voorsprong. Een kwartier later ging het licht bij Antwerp letterlijk uit. Na een panne van enkele minuten kon het spel gelukkig verder gaan.

Na de onderbreking kwam Antwerp beter voor de dag. Juklerod zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. In een aangename match gingen beide ploegen voor de zege. Op iets meer dan een kwartier van het einde zette Mbokani Antwerp op voorsprong. Baby pegelde eerst tegen de lat, maar in de herneming was Mbokani goed gevolgd.

Eigen doelpunt van Hoedt
Antwerp leek gewonnen spel te hebben, maar op de Bosuil gingen we toch verlengen. Hoedt verschalkte zijn ploegmaat Bolat en de 2-2 stond na 90 minuten op het scorebord. De lange voetbalavond op de Bosuil werd zo nog wat langer.

In de eerste verlenging leek Mbokani opnieuw de matchwinnaar te gaan worden. De Congolees zorgde voor de 3-2. De vreugde van Antwerp duurde niet lang, want Ito maakte in de 105e minuut de 3-3.

Derde keer goede keer voor Mbokani
Nadien vielen er geen veldgoals meer. Strafschoppen moesten beslissen over winst. Antwerp trok aan het langste eind. Mbokani trapte de beslissende 4-3 tegen de touwen.