KV Oostende: “We zitten in de stront, maar zijn vastberaden eruit te komen”

KV Oostende: “We zitten in de stront, maar zijn vastberaden eruit te komen”

30-11-2019 08:27
5

KV Oostende is met een 3 op 33 aan een miserabele reeks bezig. Aanvoerder Kevin Vandendriessche gelooft steevast dat de kustclub het tij nog kan keren.

Het vertrouwen wordt minder en minder bij KV Oostende. “Iedereen verliest wat vertrouwen en iedereen stelt zich vragen. Zo gaat dat nu eenmaal. Er komt ook heel wat druk van buitenaf, maar dat is logisch. Het is niet makkelijk. Iedereen ziet het: we zitten in de stront. Maar we zijn vastberaden om eruit te komen.”

KV Oostende is zeker bezig met de degradatiezorgen en kijkt ook naar de concurrentie. “In het uur na de wedstrijd kijk ik ook op mijn smartphone, ja”, geeft de middenvelder toe aan Het Nieuwsblad. “Zeker als je verliest. Want dan hoop je dat de rest niet gewonnen heeft en je niet nog meer onder druk komt. We moeten het nu gewoon allemaal zelf doen.”

Cercle Brugge
“Ik geloof dat onze ploeg puur kwalitatief beter is dan Cercle Brugge”, gaat de captain verder. “Maar kwaliteit is natuurlijk niet alles: inzet en hoe het in het hoofd zit, zijn misschien even belangrijk. Kijk maar naar Club Brugge: zij beginnen elke wedstrijd met de overtuiging dat ze zullen winnen. Op dat vlak kunnen wij nog beter doen.”