Kompany heeft zeker nog grote rol: 'Baas in de week, Vercauteren in het weekend'

Kompany heeft zeker nog grote rol: 'Baas in de week, Vercauteren in het weekend'

27-11-2019 15:06 Laatste update: 15:06
30

Sinds de komst van Frank Vercauteren is Vincent Kompany bij RSC Anderlecht naar het achterplan verdwenen, al heeft dat natuurlijk ook te maken met de blessure die hem aan de kant houdt. Toch is de invloed van Kompany in Brussel nog steeds groot, aldus Sport/Voetbalmagazine.

S/VM omschrijft deze woensdag de relatie tussen Kompany en Vercauteren als een 'prinselijk pact'. 'De rolverdeling ligt vast: in het weekend is Vercauteren de big boss, in de week loopt Kompany meer in beeld', staat er te lezen. 'Toen Simon Davies op papier nog de hoofdtrainer was, had Kompany eigenlijk alles voor het zeggen. Hij was veldtrainer, coach, manager en speler tegelijk.'

'Kompany werd intussen verlost van sommige taken, maar binnenskamers heeft niemand het gevoel dat hij in de schaduw van Vercauteren moet opereren. Het is Kompany die de groep managet, die de opvang verzorgt van spelers die naar de B-kern moeten afzakken, enzovoort. Vercauteren houdt zich tijdens de trainingen op langs de zijlijn om te observeren en gedraagt zich als een manager naar Engels model', weet S/VM.

Tegenpolen
Van maandag tot vrijdag heeft Vercauteren dus niet al te veel impact op de groep. 'En het valt veel mensen op dat hij zich graag afzondert van de rest', klinkt het nog. 'De Vercauteren die met de glimlach en met veel flair op de vragen van de journalisten antwoordt, sluit zich op in zijn gedachten. Of in een bureau dat hij deelt met Kompany.'

'Terwijl Vince vaak het gezelschap opzoekt van de andere trainers, die samen één groot bureau betrekken, verkiest Vercauteren de luwte van zijn kantoortje. Op dat vlak zijn de twee gezagvoerders van de Brusselse kleedkamer elkaars tegenpolen. Kompany loopt met een smile rond en tracht een wisselwerking te creëren met spelers. Vercauteren, die vroeger blijkbaar onbuigzamer was dan nu, zal niet spontaan op iemand afstappen om een gesprek aan te knopen', besluit S/VM.

Sinds de komst van Vercauteren zijn de resultaten van Anderlecht wat verbeterd. Meer zelfs, onder het bewind van Vercauteren liep paars-wit nog niet tegen een nederlaag aan. Toch wordt Play-Off 1 halen absoluut geen sinecure. Het troosteloze 0-0-gelijkspel tegen KV Kortrijk van afgelopen weekend heeft de hoop wat getemperd.