UPDATE: ‘Zo goed als zeker géén Eden Hazard tegen Club Brugge’

UPDATE: ‘Zo goed als zeker géén Eden Hazard tegen Club Brugge’

27-11-2019 08:31 Laatste update: 28-11-2019 07:14
23

Eden Hazard moest tegen PSG vervroegd naar de kant, nadat hij een trap incasseerde van collega-Rode Duivel Thomas Meunier. Met pijn aan de enkel verliet Hazard Bernabeu op krukken. Real-coach Zinédine Zidane hoopt dat de schade meevalt.

Gerust is Zidane er echter niet in. "Het baart ons zorgen", geeft de trainer van Real Madrid toe in Het Nieuwsblad. "Hij had pijn en we denken dat het meer is dan een verstuiking. Het gaat om een enkelverstuiking, hopelijk geen al te zware. We zullen de komende dagen meer weten."

Hazard heeft sinds 2017 een plaatje in zijn enkel na een blessure die hij opliep bij de nationale ploeg en blijkbaar werd hij op die plaats geraakt. Er werd gevreesd dat het plaatje geraakt was, maar de schade zou meevallen. Een breuk is het eveneens niet. Wel kunnen de ligamenten geraakt zijn, maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat eerste onderzoeken hebben aangetoond dat Eden Hazard geen enkelbreuk heeft opgelopen. Toch is er ongerustheid bij Real Madrid. In het ergste geval zijn de ligamenten gescheurd. Hazard loopt nog wel op krukken na de ingreep van Rode Duivel Thomas Meunier. Woensdag kan er uitsluitsel komen. Meunier ging Hazard overigens na de match in de kleedkamer opzoeken.

Update: Real Madrid is met een statement gekomen over de blessure van Hazard. De buitenspeler zou zo’n twee weken aan de kant staan. De schade valt aldus mee en de Clasico van FC Barcelona op 18 december en het Champions League-duel met Club Brugge zijn haalbaar.

Update: De schade zou meevallen, maar volgens Het Laatste Nieuws zou Eden Hazard zo goed als zeker niet in actie komen tegen Club Brugge op 11 december. ‘Aannemelijker is dat Hazard vier dagen later in de selectie zit voor de topper op Valencia, om met speelminuten in de benen nog eens drie dagen later naar Camp Nou te trekken’, klinkt het.