Mata (Club Brugge) baalt na rode kaart: Ik maakte een fout

Mata (Club Brugge) baalt na rode kaart: "Ik maakte een fout"

27-11-2019 08:15 Laatste update: 08:16
35

Club Brugge heeft een zware avond beleeft tegen Galatasaray, maar een late goal van Krépin Diatta zette Club wel op rozen voor de derde plaats in de groep. De doelpuntenmaker kreeg net als Clinton Mata rood na iets te uitbundig vieren.

"Ik vond niet dat ik een tweede geel verdiende, maar ik maakte een fout en neem de schuld op mij. Het maakt deel uit van het voetbal om in zulke momenten je emoties te beheersen. Het had een tegendoelpunt kunnen betekenen voor mijn club. Ik ben vooral blij dat mijn ploeg het met negen heeft kunnen volhouden tot het einde", aldus Mata in Het Nieuwsblad.

Zo was het striemende fluitconcert van de Galatasaray-supporters immens. "Ik denk niet dat er iemand goed zal slapen na wat we hebben gehoord op het veld", vertelt Mata. "Zelfs op vijf meter van elkaar was het moeilijk met elkaar te communiceren. Het was een sfeer die ik nooit heb meegemaakt in mijn leven."

Bovendien speelde de thuisploeg op het randje. "Er waren zoveel duels. Ik heb een elleboogstoot gekregen, Galatasaray had ook rood verdiend", gaat Mata verder. "Maar Club heeft zijn leuze No Sweat, No Glory waargemaakt. Alles bij elkaar hadden wij de zege meer verdiend. Galata­saray liet niets zien. Wij hadden vier, vijf grote kansen om te scoren."