Red Flames hebben geen genade voor Litouwen, weergaloze De Caigny is beul

Red Flames hebben geen genade voor Litouwen, weergaloze De Caigny is beul

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 22:19di 12-11-2019 om 22:19

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 12:32do 14-11-2019 om 12:32

De Red Flames behouden het maximum van de punten in hun kwalificatiepoule voor het EK 2021. De komst van Litouwen mocht geen problemen opleveren en zo geschiedde. Na anderhalf uur eenrichtingsvoetbal stond een 6-0 op het scorebord. Het werd een avond om nooit te vergeten voor Tine De Caigny.

De Caigny, op clubniveau actief bij de vrouwen van RSC Anderlecht, is van nature een centrale middenvelder, maar mocht zich tegen Litouwen uitleven in de spits. Dat bleek een gouden zet van formaat van bondscoach Yves Serneels. In totaal wist De Caigny liefst vijf (!) keer te scoren. Vooral met haar lengte stelde ze de Litouwse achterhoede voor onoverkomelijke problemen.

Hét moment van de eerste helft kwam echter op naam van een Litouwse, Algimante Mikutaite. Op een ongevaarlijke lage voorzet had de linksachter alle tijd om te ontzetten, maar Mikutaite raakte de bal totaal verkeerd en vloerde prompt haar eigen doelvrouw. Die lachwekkende own-goal betekende de 2-0. Na nog eens vier doelpunten van De Caigny, die ook al de openingstreffer voor zich had genomen, eindigde het duel dus op 6-0.

De statistieken na afloop van het duel spreken boekdelen: de Belgische vrouwen ondernamen 37 doelpogingen, de Litouwse dames amper één. Door de zege blijven de Red Flames ongenaakbaar aan kop van hun kwalificatiegroep. De volgende speeldag wordt ongetwijfeld cruciaal. Dan neemt de nationale ploeg het op tegen grote concurrent Zwitserland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Halen de Red Flames het EK?

(81 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws