KV Mechelen zoekt geld via de fans: 'Schulden lopen op tot 11,5 miljoen euro'

KV Mechelen zoekt geld via de fans: 'Schulden lopen op tot 11,5 miljoen euro'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 09:15di 12-11-2019 om 09:15

KV Mechelen rekent op haar supporters. Malinwa wil 15 miljoen euro ophalen met hulp van de eigen aanhang. Op die manier wil Mechelen de toegenomen schulden op korte termijn wegwerken. Die zijn namelijk opgelopen het afgelopen jaar.

Het Nieuwsblad weet dat de schulden in een jaar zijn gestegen van bijna vier miljoen naar ruim 11,5 miljoen euro. De bouw van de nieuwe hoofdtribune speelt daarin een grote rol, net als de gemaakt kosten in de zaak-Propere Handen. Daarom wil Mechelen het budget, met behulp van haar trouwe aanhang, opkrikken van 14,5 naar 25 miljoen euro.

Sporteconoom Trudo Dejonghe begrijpt goed waarom Mechelen een beroep doet op dit soort obligaties. "Ook nu is het een begrijpelijke strategie, want dit is een win-winsituatie. Er is een zeker wantrouwen van de banken tegenover voetbalclubs, onder andere wegens de affaire 'Propere Handen'."

De rentevoet wordt geschat op 4,25%, waardoor de fans er nog wat mee verdienen. "Maar op deze manier kan KVM toch geld lenen. En de supporters verdienen er iets mee. Die vijf miljoen euro ophalen zal volgens mij geen probleem vormen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Mechelen PO1?

(1411 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws