Vieze financiële papieren, maar Oostende is duidelijk: Niet de schuld van Coucke

Vieze financiële papieren, maar Oostende is duidelijk: "Niet de schuld van Coucke"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 16:01ma 11-11-2019 om 16:01

KV Oostende zit in een dip, zowel sportief als extrasportief. De voorbije weken duiken immers heel wat financiële doembeelden op rond de kustploeg. Sinds het vertrek van maecenas Marc Coucke is KVO steeds minder gezond geworden. Patrick Orlans brengt duidelijkheid.

"Ik ben hier zeven seizoenen en we hebben een hoogconjunctuur gehad, maar de samenhang van sponsors en supporters is nog altijd heel positief, ondanks alles wat er verschijnt", aldus de algemeen directeur bij Sporza. "We zijn een ploegske dat dat waarschijnlijk uitlokt. Ik hoor dat niet over Cercle Brugge of Eupen, maar over ons moet dat allemaal geschreven worden."

Wat Orlans daar precies mee bedoelt, legt hij meteen zelf uit. "We houden het hoofd meer dan boven water en de sfeer is er nog altijd. De mensen blijven komen. En na de match is het nog altijd feest. We zijn geen grijze muis, maar het wordt een beetje op de man gespeeld en niet meer op de bal", spuwt de sterke man van KVO zijn gal. De voorbije weken is Oostende bovendien ook in het klassement afgegleden. De degradatiestreep komt plots dichterbij.

Coucke valt niets te verwijten
Ondanks de precaire situatie wil Orlans niemand met de vinger wijzen, zelfs niet Marc Coucke. "Het is heel simpel en daar komen we ook voor uit: na het vertrek van Coucke hebben we twee moeilijke jaren. Niet door fouten van mensen, niet door de schuld van Coucke of anderen: gewoon omdat de situatie er is. We moeten eerlijk erkennen: in de Premier League heb je buitenlandse investeerders nodig en als je in België wil meedoen met de grote jongens, dan heb je een investeerder nodig", lanceert Orlans een oproep. Voorzitter Frans Dierckens verklaarde eerder al dat er licht is aan het eind van de tunnel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Coucke (mede-)verantwoordelijk voor de huidige malaise bij Oostende?

(1035 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws