'Bestuur Club Brugge debatteerde met spelersraad over einde huur Diagne'

'Bestuur Club Brugge debatteerde met spelersraad over einde huur Diagne'

09-11-2019 11:30
15

Club Brugge doet het zondag tegen Antwerp FC zonder Mbaye Diagne. De aanvaller werd geschorst na het penaltydebacle tegen PSG. Het incident blijft nazinderen bij Club Brugge en heeft mogelijk zelfs grote gevolgen voor Diagne.

Trainer Philippe Clement maakte vrijdagmiddag op zijn persconferentie bekend dat de Senegalese spits een geldboete krijgt en ook niet wordt opgenomen in de selectie voor de partij tegen Antwerp. Die geldboete zou weleens hoog kunnen oplopen. Diagne krijgt maandelijks een loon van zo'n 200.000 euro, zijn boete zou daarop berekend worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Einde bij Club Brugge?
Het is overigens nog maar de vraag of Diagne ook opnieuw in een shirt van Club Brugge te zien zal zijn. Tegen Antwerp is hij er zeker niet bij, maar volgens Clement kwam er een signaal vanuit de spelersgroep dat het verhaal voor de Senegalees nog niet helemaal afgelopen hoeft te zijn. Toch bestaat de kans nog steeds dat Diagne niet meer terugkeert.

Bij Het Nieuwsblad klinkt het dat de spelersraad en het bestuur nog hebben gedebatteerd over het wegsturen van de aanvaller. Dat komt er uiteindelijk (nog) niet, maar Diagne moet zich de komende weken wel serieus bewijzen aan Clement en zijn medespelers. Doet hij dat niet, meldt Het Laatste Nieuws dat Club Brugge hem vroegtijdig kan terugsturen naar Galatasaray. De Bruggelingen beschikken namelijk over een optie op de huurbeurt te beëindigen.