'Coucke ontevreden, voorzitter vindt Anderlecht geviseerd door licentiecommissie'

'Coucke ontevreden, voorzitter vindt Anderlecht geviseerd door licentiecommissie'

29-10-2019 07:43
11

De Raad van Bestuur van de Pro League kwam maandag samen om enkele zaken te bespreken. Op die vergadering kwam ook het debat over de nieuwe licentieprocedure aan bod. Daarin nam Marc Coucke het woord.

De voorzitter van RSC Anderlecht leek zich vooral te richten tot licentiemanager Nils Van Brantegem. Die had Anderlecht op het matje geroepen omwille van de trainersrol van Vincent Kompany bij de club. Coucke was volgens Het Laatste Nieuws niet tevreden met dat onderzoek. Volgens de eigenaar van Anderlecht wordt zijn club onterecht geviseerd door de licentiecommissie.

Coucke vroeg zich onder andere ook af of de licentiemanager 'geen belangrijkere zaken te doen heeft dan de rol van een speler-trainer te onderzoeken'. Van Brantegem kwam daarop met een korte reactie tegenover het dagblad. "Ik wil geen polemiek. Ik kan alleen maar zeggen dat ik mijn werk doe."

RSCA moest zich begin oktober verantwoorden voor de licentiecommissie. De club werd onderzocht omwille van de dubbelrol van Kompany. Uit dat onderzoek bleek dat Kompany een dubbelrol had, maar niet over de juiste papieren beschikte. De licentiecommissie kon Anderlecht schrappen uit de competitie, maar besloot paars-wit enkel de maximumboete van 5.000 euro te geven.