Kana scoort voor Anderlecht: Nu in lijst met Lukaku, Tielemans en Van Himst

Kana scoort voor Anderlecht: Nu in lijst met Lukaku, Tielemans en Van Himst

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 08:17ma 21-10-2019 om 08:17

Door blessures moest Frank Vercauteren afgelopen zondag een beroep doen op de jonge Marco Kana bij Anderlecht. De jonge verdediger wist meteen te overtuigen én scoorde tegen STVV. Daarmee is hij de op zes na jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Anderlecht.

De amper zeventienjarige Kana wist al te scoren voor Anderlecht. Een bijzonder jonge leeftijd, maar hij is niet de jongste doelpuntenmaker ooit voor Anderlecht. Toch heeft hij zich in een bijzonder mooi lijstje gezet, zo somt Het Laatste Nieuws op.

De jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Anderlecht is Nii Lamptey. In 1990 scoorde de voormalige middenvelder op amper zestienjarige leeftijd (+ zes dagen) tegen Cercle Brugge. Paul Van Himst staat op de tweede plek (16 jaar, 3 maanden en 1 dag).

Op nummer drie een nog steeds actieve voetballer: Romelu Lukaku. De spits van Internazionale was zestien jaar, drie maanden en negen dagen oud toen hij in 2009 scoorde tegen Zulte Waregem. Op nummer vier staat een doelpunt van Michel Vanvarenbergh in 1936(!). Hij was toen zestien jaar, zeven maanden en zes dagen oud.

Nog jonger dan Kana waren Tielemans (16 jaar, 10 maanden en 30 dagen) op nummer vijf en Celestine Babayaro (17 jaar, 1 maand en 29 dagen) op nummer zes. Kana krijgt in dat mooie lijstje een zevende plek in de stand.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws