Vrancken pakt nu ook scalp van Antwerp: Dan kan je veel realiseren

Vrancken pakt nu ook scalp van Antwerp: "Dan kan je veel realiseren"

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 18:15zo 20-10-2019 om 18:15

KV Mechelen gaat door op zijn elan met een 3-1 zege tegen Antwerp. Wouter Vrancken was ondanks de moeilijke tweede helft heel tevreden over zijn elftal.

"Ik denk dat we een goede wedstrijd spelen", vertelt hij op de officiële website. "Mijn spelers hebben exact uitgevoerd waar we deze week op gefocust hebben. Ook op vlak van positie: Storm en Kaya bleven bijvoorbeeld meer centraal spelen, want we wilden uit de mandekking van Antwerp blijven. Zo konden we los aan de bal komen en dat liep vrij goed. Daarnaast wilden we centraal alles dichthouden."

Het slotoffensief van Antwerp haalde uiteindelijk niets uit. "Ook al heeft Antwerp met hun fysiek vermogen alles of niets gespeeld op het einde: we winnen verdiend. Daar hebben we laten zien dat we voor elkaar door het vuur willen gaan, dat we duels winnen, dat we bij de tweede bal zitten."

KV Mechelen heeft zo een knappe 20 op 33 neergezet. "Ik ben verrast en tegelijk ook niet verrast. Het is misschien cliché: maar voetbal is een teamsport. Als iedereen op het veld staat met hetzelfde idee dan kan je veel realiseren. Als individu kan je wel eens een wedstrijd winnen, maar niet kampioen spelen of een reeks neerzetten. Als we dit elke week kunnen laten zien dan zullen veel ploegen het moeilijk hebben tegen ons."

Poll

Haalt Malinwa PO1?

(182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws