Forse tegenvaller Bayern en Duitsland: Abwehrchef lang aan de kant, EK in gevaar

Forse tegenvaller Bayern en Duitsland: Abwehrchef lang aan de kant, EK in gevaar

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 13:36zo 20-10-2019 om 13:36

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 13:37zo 20-10-2019 om 13:37

Een forse tegenvaller voor Bayern München en het Duitse nationale team: Niklas Süle staat lang aan de kant. De 24-jarige verdediger heeft een scheur in de voorste kruisband opgelopen.

Süle liep de blessure zaterdag op in het duel met FC Augsburg (2-2) en gaat zondag meteen onder het mes. Hoelang de 1.95 meter lange mandekker aan de kant staat maakt Bayern niet bekend, maar de Duitse grootmacht spreekt wel van 'een harde klap'. Onder meer BILD rekent op een absentie van minstens een half jaar, maar mogelijk komt ook het EK 2020 in gevaar.

Voor bondscoach Joachim Löw is dat een bittere pil. Duitsland kan in aanloop naar het EK al niet beschikken over Leroy Sané en nu valt opnieuw een basiskracht weg. Ook bij Bayern geldt Süle als de nieuwe Abwehrchef nu Jérôme Boateng met zijn vorm kwakkelt en Mats Hummels terugkeerde naar Borussia Dortmund.

De defensie was al het zorgenkindje van zowel Bayern als het Duitse elftal. Der Rekordmeister incasseerde tien tegengoals in zijn laatste acht competitieduels. Bij Die Mannschaft klinkt steeds vaker de roep om een terugkeer van Mats Hummels, die eerder dit jaar nog werd afgeserveerd dor Löw.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws