Kums is tevreden na Gents record: Dat wisten we en daar wilden we voor gaan

Kums is tevreden na Gents record: "Dat wisten we en daar wilden we voor gaan"

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 10:33zo 20-10-2019 om 10:33

Een nieuwe mijlpaal voor KAA Gent: na de overwinning tegen Waasland-Beveren (2-0) van zaterdagavond zit het nu aan elf opeenvolgende thuiszeges. Die cijfers konden de Buffalo's nooit eerder voorleggen. Geen wonder dat Sven Kums na afloop van het duel een tevreden man was.

Elf keer op rij thuis winnen, dat betekent dus een nieuw record. "Dat wisten we en daar wilden we voor gaan", reageert Kums bij het sociale huis van Gent. "Al is de overwinning op zich nog het belangrijkste. Het is leuk, want het is toch een record dat we vestigen. Laat ons zo doorgaan."

"We hadden de wedstrijd onder controle en maakten ook vrij snel de 1-0", gaat Kums wat dieper in op de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. "Dan hebben we misschien even de controle verloren, zo'n tien minuten. Niet dat zij toen heel gevaarlijk waren, maar we moesten wel opletten. Al bij al was het wel een verdiende en gemakkelijke overwinning."

Europa League
Gent kon wel een opsteker gebruiken, want het programma de komende weken oogt loodzwaar. Binnen vier dagen wacht al de Europa-League-kraker met VFL Wolfsburg. "Dat is wel goed voor het vertrouwen voor donderdag. Dan moeten we er weer vol tegen aan gaan. Dat wordt sowieso een moeilijke wedstrijd, maar we spelen thuis, dus gaan we vol voor die overwinning", klinkt Kums ambitieus.

Poll

Pakt Gent tegen Wolfsburg haar 12e thuiszege op rij?

(224 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws