Vlap vraagt meer respect voor Kompany: In België is er zoveel jaloezie

Vlap vraagt meer respect voor Kompany: "In België is er zoveel jaloezie"

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 17:16za 19-10-2019 om 17:16

Michel Vlap hekelt de negatieve reacties die Vincent Kompany krijgt na zijn terugkeer op de Belgische velden. De Nederlander vindt dat het project Kompany overal in ons land zou moeten worden toegejuicht.

"Toen Robin van Persie terugkeerde naar Feyenoord, kreeg hij in elk Nederlands stadion een staande ovatie. Hij was een legende zoals Kompany dat hier is. Alleen is er in België zoveel jaloezie... Toen mijn vader daar eens een opmerking over maakte op Twitter, ontving hij zelfs een hele boel vervelende, nare reacties. Mijn pa is dan maar gestopt met tweeten over Anderlecht. Jammer, toch?", vertelde Vlap tijdens een interview met Het Nieuwsblad.

En er is nog iets dat op Vlap zijn maag ligt. "Mijn familie gaat trouwens ook niet meer naar uitwedstrijden. Dat is zo slecht geregeld in België. Ze moeten steevast in het uitvak zitten. Alle Anderlecht-fans kennen ondertussen mijn ouders en vriendin. Dat is sympathiek, maar stel dat ik in de laatste minuut eens een beslissende penalty mis, dan lopen de emoties misschien zo hoog op en kunnen mijn ma en pa daarvan het slachtoffer worden. Dat wil ik niet. Ach, voor iedereen zou het beter zijn mocht Anderlecht weer snel veel matchen gaan winnen", besloot de Nederlander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws