Everton kan opgelucht ademhalen na winst en wendt crisis af

Everton kan opgelucht ademhalen na winst en wendt crisis af

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 15:44za 19-10-2019 om 15:44

Everton heeft na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. The Toffees waren op eigen veld te sterk voor West Ham United en wisten daarmee de degradatiezone achter zich te laten: 2-0.

West Ham verloor al sinds maart geen uitwedstrijd meer in de Premier League (destijds was uitgerekend Everton te sterk) en de blauwe formatie uit Liverpool leek dus weer een moeizame middag tegemoet te gaan, maar daar was niets van waar. Everton speelde goed en kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Bernard, die uit een onmogelijke positie toch nog het net vond.

De kansen stapelden zich daarna op voor Everton, dat zowel voor als na de rust dicht bij een tweede goal was. Richarlison dacht de 2-0 op zijn naam te krijgen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Op die manier bleven The Hammers lang in de wedstrijd en hoopten ze in de slotfase nog op een onverdiend puntje, maar de enige kans die West Ham kreeg werd om zeep geholpen door ex-Utrechtspits Sébastien Haller.

In blessuretijd besliste invaller Gylfi Sigurdsson het duel alsnog. Met een fenomenale trap uit stand plaatste hij de bal in de winkelhaak en haalde hij de drie punten definitief binnen voor zijn ploeg. Daarmee is een crisis op Goodison Park voorlopig afgewend voor Brands en de zijnen, die nu op de twaalfde plaats zijn terug te vinden. Everton heeft tien punten uit negen wedstrijden en staat er nog maar twee achter op West Ham, dat achtste staat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws