Vlap: Met alle respect, maar Frank Vercauteren zei me tot voor kort ook niets

Vlap: "Met alle respect, maar Frank Vercauteren zei me tot voor kort ook niets"

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 09:14za 19-10-2019 om 09:14

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 09:46za 19-10-2019 om 09:46

Michel Vlap heeft als niet-international al twee weken kennis kunnen maken met Franky Vercauteren. Dat was nodig, want naar eigen zeggen had Vlap geen idee wie Vercauteren was.

"Vanaken? Speelt hij Vijfde Klasse ofzo?" Met deze opmerking ging Vlap tijdens zijn perspresentatie pijnlijk de fout in. De 22-jarige Nederlander blijkt zich ook niet in Anderlecht-iconen te hebben verdiept. "Met alle respect, maar Frank Vercauteren zei me tot voor kort ook niets", geeft Vlap toe aan Het Nieuwsblad.

Mede door het 2-1 verlies tegen Club Brugge weet Vlap ondertussen ook wel wie Hans Vanaken is. "Ja, bij mijn voorstelling zei ik dat ik hem niet kende en daar kwam veel commentaar op, maar dat was heus niet om arrogant te doen. Ik kende hem echt niet. Leg de naam van een speler uit België voor aan 50 Nederlandse voetballers en er zijn er weinig bij wie het een belletje zal doen rinkelen", aldus Vlap.

Vercauteren was in eerste instantie ook een onbekende naam voor Vlap, maar de nieuwe hoofdcoach heeft wel snel indruk gemaakt. "Tegen Genk, tegen Oostende: telkens domineerden we de wedstrijd, maar op het einde verloren we. Met de ervaring van Frank Vercauteren hadden we die matchen misschien wel gewonnen", klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten voetballers zich meer verdiepen in hun club?

(284 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws