Vanaken alweer gelinkt aan transfer: Misschien moet hij het risico nemen

Vanaken alweer gelinkt aan transfer: "Misschien moet hij het risico nemen"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 14:01vr 18-10-2019 om 14:01

Club Brugge is bezig aan een goed seizoensbegin en heeft dat deels te danken aan Hans Vanaken. De Rode Duivel is weer goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De middenvelder voelt zich goed bij Club Brugge, maar volgens Hugo Broos moet hij toch denken aan een vertrek.

De ex-speler en trainer van Club Brugge vindt het de tijd rijp voor Vanaken om de stap naar het buitenland te zetten. "Misschien moet hij toch een keer het risico nemen om een stap hogerop te zetten naar een andere competitie", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

"Frankrijk, of Italië – in zo’n tactische competitie, waar de laatste pass in korte ruimtes cruciaal is, zie ik Hans best meedraaien. In Spanje niet. Hij is niet ‘vivace’, niet explosief genoeg voor het voetbal daar", geeft Broos aan.

Mogelijk krijgt Vanaken dan ook meer kansen bij de Rode Duivels. Broos vindt dat hij dat verdient. "Je moet hem niet thuis tegen San Marino zetten, hé. Laat hem dan spelen in Kazachstan. Nu leek het meer op een cadeauke – zo van: ‘Ik ga hem toch eens zetten.’ Ook al is het niet makkelijk om plaats te maken voor Hans, toch is het spijtig dat hij niet echt zijn kans krijgt in de nationale ploeg", aldus Broos.

Poll

Zou Vanaken slagen in een buitenlandse topcompetitie?

(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws