Kums bloeit weer open bij KAA Gent: Dat had ik nooit bij Anderlecht

Kums bloeit weer open bij KAA Gent: "Dat had ik nooit bij Anderlecht"

15-10-2019 12:15 Laatste update: 12:32
13

Sven Kums is door KAA Gent 'bevrijd' van Anderlecht. Daar was hij volledig uit de gratie gevallen, maar bij Gent bewijst hij zijn talent opnieuw.

Kums past bij KAA Gent veel beter in het systeem, geeft hij aan bij Humo. "Bij Anderlecht heb ik nooit iemand naast mij gehad die de ballen recupereerde. In Gent heb ik met Owusu wel opnieuw zo iemand gevonden. We hadden meteen een klik."

Kums moet volgende zomer terug naar Anderlecht: kan de komst van Frank Vercauteren iets veranderen voor hem? "Ik word gehuurd zonder aankoopoptie. Straks ben ik gewoon weer van Anderlecht – ik heb er nog een contract voor twee seizoenen – en zullen ze weer een oplossing moeten vinden voor mij. Ik heb Vercauteren als trainer gehad toen ik aanklopte bij de eerste ploeg van Anderlecht, maar ik was nog jong en kwam niet in zijn plannen voor."

Kums zal zeker geen wraak kunnen nemen op Anderlecht: hij mag niet spelen in onderlinge duels. "Ja, maar vraag me niet waarom. Misschien omdat ik vorig jaar twee keer heb gescoord in het onderlinge duel en ze dat nu willen vermijden?", lacht de middenvelder.