'Anderlecht mag denken dat we allemaal idioten zijn, daarom is dat nog niet zo'

'Anderlecht mag denken dat we allemaal idioten zijn, daarom is dat nog niet zo'

11-10-2019 08:46
46

Anderlecht moest zich eerder voor de Geschillencommissie verantwoorden over de functie van Vincent Kompany. Die is officieel speler-manager, maar zou zich te zeer hebben geprofileerd als T1. Volgens Anderlecht was hij dat echter niet. Peter Vandenbempt kan zich maar moeilijk vinden in die uitspraken.

Volgens de advocaat van Anderlecht was Kompany nooit de echte trainer, ondanks de communicatie van iedereen bij de club. Dat Anderlecht dat nu ontkent, kan Vandenbempt maar moeilijk aanvaarden.

'En alsof zijn visitekaartje (van Kompany) nog niet vol genoeg stond, werd er nog een titel aan toegevoegd: inspirator. Het staat Anderlecht vrij te denken dat we allemaal idioten zijn, maar daarom is het nog niet zo', schrijft Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Voor de ogen van iedereen
'Alle begrip voor een advocaat die alles uit de kast haalt om zijn zaak te pleiten, maar er moet een ondergrens van geloofwaardigheid zijn. Kompany deed de voorbije maanden werkelijk alles wat een reguliere T1 doet, voor de ogen van iedereen', aldus de radiostem.

Toch deed men er bij Anderlecht alles aan om aan te tonen dat Kompany niet de trainer was. 'Geen weldenkend mens die het gelooft, maar kan je aan de beelden van de actief coachende Kompany op het Kiel een andere interpretatie geven? Om het met Magritte te zeggen: ceci n'est pas un entraineur', aldus Vandenbempt.