Vanaken overtuigt bij de Rode Duivels: Alsof hij al jaren meespeelt

Vanaken overtuigt bij de Rode Duivels: "Alsof hij al jaren meespeelt"

11-10-2019 07:29
83

Hans Vanaken kreeg tegen San Marino eindelijk een kans in de basis bij de Rode Duivels. De middenvelder van Club Brugge wist ook te overtuigen. Achteraf had Marc Degryse niets dan lof voor de Gouden Schoen.

"Hij heeft vanaf het begin zijn kans met beide handen gegrepen", klinkt het lovend bij Het Laatste Nieuws. "Alsof hij al jaren meedraait in deze ploeg. Hij leed bijna geen enkele keer balverlies, sprong zorgvuldig om met de bal en speelde altijd op de juiste snelheid in", geeft Degryse aan.

Toch was het niet allemaal Hosanna. "Eén puntje van kritiek, hij had zijn goaltje moeten meepikken. Maar dit was de bevestiging van zijn goede vorm bij Club Brugge en je ziet dat hij vlot meedraait op het niveau van de Rode Duivels", aldus Degryse.

Krijgen we Vanaken nu vaker te zien bij de Rode Duivels? "Hij heeft zeker goede punten gescoord bij Roberto Martínez. Dit zal de bondscoach vertrouwen geven voor de toekomst. Hij weet nu dat Hans Vanaken geen verzwakking hoeft te zijn om eventuele afwezigheden op het middenveld op te vangen", besluit Degryse.