Martinez legt keuze voor Verschaeren boven Vanaken uit: “Daar ging het niet om”

Martinez legt keuze voor Verschaeren boven Vanaken uit: “Daar ging het niet om”

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 07:30do 10-10-2019 om 07:30

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 09:37do 10-10-2019 om 09:37

Roberto Martinez liet Yari Verschaeren debuteren tegen Schotland in plaats van de uitblinkende Hans Vanaken minuten te gunnen. Die keuze deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Tegenover Het Laatste Nieuws legt de bondscoach zijn keuze uit.

Verschaeren kreeg de voorkeur op Vanaken tegen Schotland. “Ik volg Yari al meer dan een jaar van heel nabij. We spreken hier over een zeer, zeer getalenteerde speler. Yari is erg jong op het voorplan gekomen. Als je kijkt naar zijn ontwikkeling, dan zie je dat hij zich op elk niveau van de jeugdreeksen snel en goed aanpaste.”

“Ik help Yari zijn pad voort te zetten - na zijn EK met de U21 was de doorstroming naar de A-ploeg alleen maar logisch”, gaat Martinez verder. “Als je spreekt over een rol voor negentig minuten staat Hans Vanaken natuurlijk verder dan Yari. Maar daar ging het niet om in Schotland. Ik wou Yari zijn eerste cap gunnen. Vaak is zoiets zeer emotioneel en begrijpt de speler dat hij aan een nieuw hoofdstuk toe is.”

Vanaken debuteerde een jaar geleden onder Martinez. “Vanaken heeft een jaar geleden al zijn eerste cap gekregen van mij. Ik zag de potentie van Vanaken nog voor hij de beste speler in de Belgische competitie is geworden - ik schat Hans heel hoog in. Wél is het zo dat Hans een heel specifieke voetballer is en dat zijn rol zal afhangen van de noden van de ploeg.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Snap jij de uitleg van Martinez?

(480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws