Kums geeft toe: “De situatie bij Anderlecht is voor mij wel raar”

Kums geeft toe: “De situatie bij Anderlecht is voor mij wel raar”

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 13:14wo 09-10-2019 om 13:14

Sven Kums werd als overbodig gezien bij RSC Anderlecht. Inmiddels zit de middenvelder bij KAA Gent en gaat het van kwaad naar erger bij paars-wit. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat hij zich uit over de situatie.

“De situatie bij Anderlecht is voor mij wel raar”, begint Kums. “Ik zit nu hier bij AA Gent en ik ben blij hier. Ik speel en het gaat goed. Wat er bij Anderlecht gebeurt, daar houd ik me op dit moment niet mee bezig. Ik denk weleens dat ik er ervaring had kunnen toevoegen, aan dat team, aan het middenveld.”

“Dat had gekund, maar de club heeft besloten een andere weg in te gaan”, gaat Kums verder. “Ik voel ook geen wraakgevoelens, ik ken geen rancune richting Anderlecht. De club is eerlijk met mij geweest, maar het is een rare periode. Ik wil hier alles geven. Dan moet ik niet naar een club kijken waar ik niet ben.”

KAA Gent heeft veel kwaliteit. “We hebben hier een goed team, een brede kern met veel potentieel. Van veel spelers die naast de kern vallen of op de bank zitten, denk ik: wauw, dat zijn goede spelers. Onze coach is heel persoonlijk met ons. Hij is open en heel aangenaam in de omgang, maar hij kan ook op de tafel kloppen en zeggen waar het op staat. Ik ben aangenaam verrast.”

Poll

Had Kums Anderlecht nog iets kunnen bijbrengen?

(978 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws