Mertens wil basisrol bij Rode Duivels: “Mijn status is veranderd”

Mertens wil basisrol bij Rode Duivels: “Mijn status is veranderd”

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 07:29wo 09-10-2019 om 07:29

Dries Mertens werd lang gezien als een supersub, maar de aanvaller wil een basisrol bij de Rode Duivels. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over de Belgische nationale ploeg.

“Mijn statistieken liegen niet. Je kunt er moeilijk omheen”, begint Mertens. “Ik heb stappen gezet in hoe bondscoach Roberto Martinez kijkt naar mij – ik weet dat, ik voel dat. Ik was enorm teleurgesteld toen ik in juni bij de thuismatch tegen Schotland op de bank zat.”

Mertens speelde nochtans een topmatch tegen Kazachstan. “Drie dagen voordien wonnen we met 3-0 van Kazachstan, en scoorde ik en gaf ik twee assists. Ik verschoot toen hij mij ernaast zette tegen Schotland. De coach legde dat toen uit en ik vertrouwde die uitleg – dat heeft hij afgedwongen bij mij.”

Mertens wil nu elke wedstrijd titularis zijn bij de Rode Duivels en de aanvaller vindt dat hij een basisplaats mag claimen. “Nu wil ik elke match spelen. Mijn status is veranderd. Ik denk dat mijn rol bij de nationale ploeg er een is geworden die meer en meer naar de basisploeg helt.”

Poll

Moet Mertens altijd in de basis staan?

(137 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws