Broos fronst de wenkbrauwen bij Thorup: Dat zou ik zelf nooit zeggen

Broos fronst de wenkbrauwen bij Thorup: "Dat zou ik zelf nooit zeggen"

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 11:15di 08-10-2019 om 11:15

Jess Thorup ging zondag zwaar de boot in bij Club Brugge. KAA Gent verloor daar met 4-0. Na de match zei Thorup dat Club zeker kampioen gaat worden. Een ongelukkige uitspraak, vindt Hugo Broos.

"Ik zou zelf nooit zo'n uitspraak doen, maar wat hij er wel mee bereikt is dat hij de druk bij zijn ploeg weghoudt, natuurlijk", aldus Broos bij Het Nieuwsblad. "Alleen zeg je in één klap wel dat je niet meer voor het kampioenschap speelt omdat dat toch al voor Club is. Wat hem betreft, is alles daar achter goed. Een beetje raar om na tien matchen de handdoek al te werpen."

Broos is lang niet zeker van die titel voor Club. "Club is effectief heel sterk momenteel, maar het lijkt me ook niet vanzelfsprekend dat ze dat een heel seizoen gaan volhouden. Als de achterstand verkleint, moeten ploegen als Gent klaar zijn om daar van te profiteren. Dat Brugge momenteel de beste papieren heeft, kan je als coach zeggen, maar dat ze al kampioen zijn terwijl er nog 30 wedstrijden te spelen zijn, dat vind ik ver gaan."

"Wat dat met een kleedkamer doet, is moeilijk te overschouwen, maar ik kan me niet inbeelden dat spelers meer gemotiveerd zijn als je trainer eigenlijk zegt dat je voor de tweede of derde plek gaat, zeker na tien matchen al. Een podiumplek is nu dus genoeg. Anderzijds kan je moeilijk zeggen dat je voor de titel gaat als je net 4-0 op je doos kreeg. Concentreren op Europees voetbal dan maar en dat kan het van plek twee tot vier."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws