Geen Kompany bij de Rode Duivels, maar ook geen zorgen bij Alderweireld

Geen Kompany bij de Rode Duivels, maar ook geen zorgen bij Alderweireld

07-10-2019 18:30
1

De Rode Duivels nemen het de komende dagen op tegen San Marino en Kazachstan. In die partijen doet de nationale ploeg het zonder Vincent Kompany, die geblesseerd moet afhaken. Toby Alderweireld doet het dus zonder zijn maatje achterin.

"Het is altijd een gemis als Vincent er niet bij is, maar zijn afwezigheid wordt goed opgevangen en brengt rust", verzekert Alderweireld op zijn persconferentie maandag.

Volgens hem zijn er dan ook genoeg vervangers bij de Rode Duivels. "We hebben niet echt een patron in onze ploeg, maar iedereen weet wat hij moet doen en draagt mee de druk. Als Vincent er niet is, pakt iemand anders zijn rol over. We hebben een systeem waar we kunnen op terugvallen, ongeacht wie op het veld staat", klinkt het.

Eén van de spelers die er altijd staat, is Axel Witsel. "Axel krijgt minder aandacht en het is één van de spelers die het harde werk in de schaduw doet. Je ziet het minder dan een assist of doelpunt, maar iedereen weet hoe belangrijk hij is voor de Rode Duivels", geeft hij aan.