Coucke en Verschueren worden hard aangepakt: 'Anderlecht is dood'

Coucke en Verschueren worden hard aangepakt: 'Anderlecht is dood'

04-10-2019 19:14
19

RSC Anderlecht zit in een diepe crisis. Onder speler-trainer Vincent Kompany pakt het maar geen punten. Dat ziet ook Nico Dijkshoorn, die vernietigend uithaalt naar het bestuur van paars-wit.

Met de komst van Frank Vercauteren is er weer heel wat veranderd bij Anderlecht. 'Eindelijk', zo schrijft Dijkshoorn in Het Nieuwsblad. Al is de Nederlandse schrijver niet overtuigd of het wel de juiste oplossing is. 'Een kolderieke situatie en een topclub onwaardig. Vreselijk is het om te zien hoe de club stuurloos van plannetje naar plannetje springt', klinkt het.

Hij haalt dan ook stevig uit naar het bestuur van Anderlecht. 'Alsof er een stel wilsonbekwamen zitten te vergaderen over een nieuwe winkel', aldus Dijkshoorn.

Kompany
Volgens hem was Kompany aanstellen ook niet de juiste keuze, voor Anderlecht én Kompany zelf. 'Van Kompany zo een stunt verwachten was en is onmenselijk. Met een kloppend clubhart alleen win je geen wedstrijden. Het onomkeerbaar vreselijke is nu gebeurd. Vincent Kompany is bij Anderlecht in een paar maanden tijd veranderd van iemand met een grootse carrière in een hopeloze sukkelaar', schrijft hij.

Hij ziet het dan ook somber in voor de club. 'Het is een cynisch circus in Brussel. Ik heb met de supporters te doen. Niemand bij Anderlecht neemt de aanhang nog serieus. Ze worden behandeld als laagschedelig voetvolk. Anderlecht is dood', besluit Dijkshoorn.