Verschueren predikt geduld: De moeilijke weg is het beste voor de toekomst

Verschueren predikt geduld: "De moeilijke weg is het beste voor de toekomst"

03-10-2019 18:45
7

Dat Anderlecht geen goed seizoen draait is een understatement. Met het aantrekken van Vercauteren als T1 hoopt de club leiding dat het vertrouwen en de rust kunnen terugkeren. Verschueren en de rest van het bestuur blijven echter vol in 'het project' geloven.

"We weten dat de rust enkel kan terugkeren door overwinningen te behalen. We proberen nu match per match meer vertrouwen te winnen", aldus Verschueren op de officiële website. De sportief directeur blijft ook als een blok achter de visie van Vincent Kompany staan. "We zijn een bepaalde weg ingeslagen en we blijven daarin geloven."

Dat het zo lang zou duren voordat die visie succesvol tot uiting komt had Verschueren echter ook niet verwacht. "Wat we voor ogen hebben vergt duidelijk meer tijd dan iedereen had gedacht. We zijn daarbij ook niet geholpen door blessures en cruciale spelers die meer tijd nodig hebben om zich te manifesteren."

Toch wil Verschueren positief blijven. "Uiteraard delen we de onvrede van de fans, maar we moeten ook geduldig zijn en positief blijven. We kiezen voor de moeilijke weg met onze lange termijn visie. We bouwen eigenlijk een gloednieuw team met veel jongens uit de eigen jeugd".

Verschueren junior is dan ook vol van overtuigd dat Anderlecht er op termijn weer zal staan. "RSC Anderlecht komt terug met de steun van iedereen die de club in zijn hart draagt."